luni, 2 mai 2022

Vaccinați toată lumea!

În martie 2022, după ce a rătăcit în jurul lumii timp de doi ani și a suferit mai multe mutații, ucigând până acum 6,24 milioane de oameni, virusul Sars-Cov-2 a ajuns înapoi în China. Azi în Shanghai 22 de milioane de oameni sunt plasați într-o carantină severă, ca urmare a politicilor „zero-COVID” ale Partidului Comunist. 
Ceea ce nu se știe este că China comunistă are o lungă tradiție în cercetările privind armamentele biologice. Încă din timpul războiului din Coreea aparatul de propagandă chinezească se pregătește cu sloganul „Vaccinați pe toată lumea”. Acest afiș din timpul războiului rece îi îndeamnă pe cetățeni să se vaccineze, pentru „a zdrobi războiul cu germeni al imperialismului american!”. Alte materiale de propagandă din anii 50 făcute în China sunt cutremurător de actuale azi. Conform informațiilor din arhivele digitale desecretizate publicate de Wilson Center (https://digitalarchive.wilsoncenter.org/collection/250/korean-war-biological-warfare-allegations/2), în februarie 1952 ministrul de externe nord-coreean a transmis o declarație oficială către Secretariatului Națiunilor Unite, acuzând SUA că în lunile ianuarie și februarie ar efectuat mai multe atacuri asupra Coreei de Nord cu insecte infectate cu microorganisme care cauzau ciumă, holeră și alte boli. Acuzațiile au fost susținute apoi de către ministrul de Externe al Chinei, Zhou Enlai, care a confirmat că SUA au folosit arme biologice împotriva Chinei și Coreei de Nord. Aceste acuzații sunt menținute și azi de către ambele țări. 
Încă din 1951 China a numit un mareșal, pe Nie Rongzhen, unul dintre cei zece mareșali statului comunist, în fruntea cercetărilor științifice. Între 1958 și 1967 mareșalul a fost președintele Comisiei de Stat pentru Știință și Tehnologie, el a condus programul nuclear al Chinei și este considerat de către unii „părintele războiului bacteriologic” chinezesc, coordonând numeroși oamenii de știință chinezi fiind implicați în programe de cercetare cu scop militar.
Este evident că Zhōngguó Rénmín (Armata de Eliberare a Poporului) și cercetătorii militari chinezi au studiat potențialul militar al biotehnologiilor. În 2017 generalul chinez în retragere Zhang Shibo a publicat în o carte în care susținea utilizarea biotehnologiei în scopuri ofensive, inclusiv posibilitatea realizării unor „atacuri genetice cu componente etnice specifice”. Faptul că chinezii încercau să militarizeze informațiile biologice, că efectuau studii cu privire la „armele genetice” și chiar întrebuințau editarea genelor cu ajutorul tehnologiilor CRISPR este greu de demonstrat.
Un articol publicat de Kania și Wordnik în 2019 avertiza că China comunistă militarizează biotehnologiile, pregătindu-se pentru un nou tip de război bazat pe ingineria genetică. Autorii afirmau că Armata de Eliberare a Poporului încurajează cercetările privind editarea genelor și finanțează studiile cu privire la aceste noi forme de conflict militar (https://www.defenseone.com/ideas/2019/08/chinas-military-pursuing-biotech/159167/). Articolul citează mai multe studii publicate de specialiștii chinezi, unele dintre acestea fiind șocante.
Faptul că China are resursele tehnologice și expertiză în acest sens a ieșit la iveală când, în 2018, biofizicianul He Jiankui și doi colegi ai săi de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Shenzhen au fost condamnați după ce au anunțat crearea primilor copii modificați genetic. Două fete gemene, care au rămas neidentificate, au fost primii copii modificați genetic din lume. Cei doi au fost închiși, dar utilizarea de către China a editorului de genom numit CRISPR, care poate modifica ADN-ul embrionilor umani și poate implanta informații în codul genetic este clară. Evident în China cercetările privind „editarea” embrionilor umani nu s-au încheiat. Oamenii de știință chinezi continuă să folosească tehnologia CRISPR, știm despre alte studii clinice efectuate în China, precum cele ale lui Lu You, medic oncolog la Universitatea Sichuan din Chengdu, care a fost primul specialist care a editat genetic celulelor adulte prelevate de la un pacient cu cancer pulmonar.
În timpul pandemiei o altă știre care a trecut relativ neobservată este legată de faptul că Dong Jingwei, fostul șef al contrainformațiilor din China și viceministru al Ministerului Securității Statului a defectat în SUA. Deși guvernul american a negat acest lucru, se pare că acest dezertor ar fi oferit americanilor informații cu privire la proiectele chinezești legate de armele biologice și cibernetice pe care Guoanbu (serviciile secrete ale Chinei) le orchestrează. Spionul chinez ar fi fugit împreună cu fiica sa prin Hong Kong ajungând în SUA în februarie 2021. 
Chiar dacă președintele Trump a dus o campanie de denigrare a Chinei, folosind expresii rasiste, numind virusul „Kung flu” sau„the Chinese virus”, ceea ce a declanșat un val de violențe împotriva unor cetățeni de origine asiatică, este certă că Covid-19 s-a răspândit în lume pornind din Wuhan. Deși posibilitatea răspândirii Covid-19 ca urmare a unei manipulări necorespunzătoare a virusului în laboratorul din Wuhan a fost respinsă de către guvernul chinez, ideea că „virusul chinezesc” ar fi fost rezultatul unui accident de laborator a fost lansată în comunitatea academică. Printre primii a fost profesorul Fang Chi-tai de la Universitatea Națională din Taiwan, care a afirmat publică că există semne că noul virus ar putea fi de origine artificială, dar specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au infirmat acest lucru. Desigur, gurile rele spun că OMS este controlată chiar de către China, dovadă că secretarul general al organizației este etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a fost ales cu sprijinul Chinei, care a susținut la rândul său în anii 1980 Frontul de Eliberare a Poporului din Tigray (de orientare marxist-leninistă), din care acesta a făcut parte. În războiul propagandei, China a contra-atacat și a lansat ipoteza că de fapt americanii se aflau la originea pandemiei, virusul fiind transmis de către un membru al delegației sportive a Armatei SUA, care ar fi participat în toamna anului 2019 la evenimentele organizate chiar în Wuhan.
Ce este cert e faptul că Institutul de Virusologie Wuhan și laboratorul P3 din același institut, care se ocupă în mod special cu coronavirusuri, se află foarte aproape de piața de carne vie unde a fost localizat „pacientul zero”. Mai mult, în februarie 2020 generalul Chen Wei, șeful al departamentului de biotehnologie de la Academia de Științe Medicale Militare, a preluat conducerea laboratorului din Wuhan. 
Legăturile dintre pandemie, serviciile secrete și programele militare au fost avansate și de către colonelul (în rezervă) israelian Dany Shoham. Fost microbiolog al serviciilor secrete militare ale statului evreu, el s-a numărat printre primii care au scris despre faptul că noul coronavirus putea fi legat de programul secret chinez pentru producerea de arme biologice la Institutul de Virusologie din Wuhan (https://besacenter.org/author/dshoham/). Un argument este acela că, în februarie 2020, a fost depus un brevet pentru un vaccin împotriva SARS-CoV-2, imediat după primele cazuri, iar cel care a solicitat brevetul a fost Yusen Zhou, cercetător angajat al Armatei de Eliberare a Poporului, care a lucrat la Wuhan. Trei luni mai târziu, Zhou ar murit în împrejurări necunoscute.
La fel de necunoscută rămâne și sursa acestui virus. Deși știm că coronavirusul ucigaș are un cod genetic compus din 29,903 litere (informația a fost distribuită încă din 11 ianuarie 2020 de către doctorul Yong-Zhen Zhang din Shanghai) nu știm de unde provine. Știm că o sursă sunt liliecii, pentru că noul coronavirus este asemănător în proporție de 96.2% cu un coronavirus descoperit într-o peștere cu lilieci din Yunnan, China (numit RaTG13). Mai știm și că liliecii ne-au transmis și Ebola și Hendra și Nipah și mulți alți viruși mortali. Dar genomul viral a trecut pe la un alt animal, pangolinul, care nu are habitat comun cu liliecii. Dacă suntem sau nu într-un război viral global, nu vom afla probabil niciodată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire