marți, 30 august 2022

Mamiferele, suzeta și fetișiștii

Toți oamenii sunt mamifere, însă unii homo sapiens, care nu mai au contact cu sânul matern și nici cu laptele mamelor, hrăniți cu biberoane și cu formule lactate devin mamifere artificiale. Nu e vorba doar de criza laptelui maternizat din SUA, ci despre o criză relației dintre sugari și mame, care produce o transformare profundă a identității oamenilor. 
Problema este discutată într-o carte recentă, publicată de Antonella Gambotto-Burke intitulată Apple: Sex, Drugs, Motherhood and the Recovery of the Feminine (2022). Sigmund Freud a demonstrat încă din secolul trecut că între alăptarea la sân, contactul cu mama și dezvoltarea preferințelor sexuale la vârsta adultă există o legătură directă. Acum, în cea mai bună tradiție a psihanalizei freudiene, Gambotto-Burke avansează o ipoteză provocatoare, susținând că există o legătură directă între preferințele sexuale și experiențele timpurii ale bebelușilor. Astfel că folosirea excesivă a tetinelor și a diverselor forme de hrănire artificială poate genera la vârstă adultă diverse fetișuri sexuale legate de latex, plastic și diverse alte perversiuni. Autoarea afirmă că bebelușii expuși la texturi precum siliconul vor dezvolta o preferință pentru păpușile sexuale din plastic, vestimentația erotică din cauciuc și relații artificiale.
Aceste transformări sexuale care includ preferințele pentru masturbare cu ajutorul diverselor aparate, practici erotice precum asfixiere sexuală sunt confirmate de studiile de specialitate. Un studiu din 2020 publicat în Journal of Sexual Medicine, arată că 20% dintre bărbații din Marea Britanie și-au sufocat partenerul în timpul actului sexual. Practicile BDSM (Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism) sunt și mai răspândite, 36% dintre adulții din Statele Unite spun că folosesc în timpul actului sexual măști, zgărzi, sfori și instrumente de dominare sexuală.  
Realitatea este că sunt tot mai mulți bărbați care intră în categoria i-doll-atri, adică iubitori de păpuși gonflabile sau manechine artificiale. Cel mai celebru membru al acestui grup este culturistul Iuri Tolociko din Kazahstan, care, după ce s-a căsătorit cu păpușa sexuală Margo, și-a dat seama că s-a îndrăgostit de o scrumieră și a cerut să divorțeze. În același timp în care Tolociko se chinuie să instaleze un vagin artificial scrumierei sale adorate au apărut generații întregi de oameni care obțin satisfacție din mirosuri, gusturi și senzații date de tetinele sintetice. 
Așa cum observă Gambotto-Burke, dacă maternitatea s-a transformat în ultimele decenii, pentru că tot mai multe mame nu mai au timp pentru copiii lor și recurg la diverse modalități artificiale de creștere și identitatea sexuală se transformă. 
Prin urmare puneți-vă căștile și ascultați un imn al suzetei: Mama you chero, mama, dá a chupeta, tu bebeta...


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire