Wârșul, kitschul și spangleza mioritică
România va fi reprezentată în finala Eurovision 2022 de către un fost dansator ajuns gurist, care și-a luat un nume totemic pentru a se adapta junglei muzicale contemporane. Buzoianul Andrei Ursu a devenit interpretul WRS pentru că omul crede că „urs” se poate scrie și cu „w”. El ne va reprezenta la Torino cu o melodie ce poartă următorul titlu strămoșesc: „Llamame”. Desigur, titlul nu are conotații dacice sau folclorice, el nu se referă la mamele interpretului, ci se datorează doar faptului că în spaniolă „llámame” (care înseamnă sună-mă sau cheamă-mă) face bine ecou în sălile de dans.
Wârșul nostru mioritic cântă într-o limbă papagalicească spaniolo-engleză nu pentru că împăratul Traian s-a născut în Spania, ci poate pentru că, aidoma tuturor românilor plecați prin străinătățuri, cum este și Andrei, am ajuns un amalgam de limbi și identități. Versurile piesei sunt cântate într-o engleză ininteligibilă - nu știu ce înseamnă și în ce limbă este formulată propoziția „Are you down to believe intenser”?! Auzind refrenul, care e și el într-o spaniolă bâlbâită (Hola, mi bebebe/ Llamame, llamame) confuzia devine totală. Poate că nu pricep eu, dar ce înseamnă „bebebe” în spaniolă?
Oricum ar fi versurile, prostul-gust devine evident în orice limbă a pământului ai vorbi. Dovadă este coregrafia pe care o pune în scenă wârâșul buzoian, care face parte dintr-o nouă specie de vedete autohtone. Înconjurat de doi băieți care poartă conform noilor standarde la modă niște sutiene pentru pectoralii superiori, dar și de două dansatoare cu rochii decupate, wârșul apare pe scenă cu un chimir din plastic suflat cu bronzol și cu pantaloni ca de latex, asortați cu o cămașă de dansatoare flamenco. La final se dezbară de cămașa roșie și rămâne într-o ținută de sadomasochist kitsch, cu o bluză transparentă cu briliante, de fapt niște ștrasuri de proastă calitate.
Pentru ce caraghioslâc l-au ales membrii juriului Eurovizion România pe acest tânăr? Pe cine reprezintă WRS, care parte a României este valorizată de către această tânără speranță a identității spanglezo-românității? Probabil că el îi reprezintă pe Randi, pe Alexandra Ungureanu sau pe Cristian Faur, care a propulsat-o pe Luminiţa Anghel și pe butoiarii de la Sistem pe locul 3 la Eurovizion 2005. Pe mine, însă, nu mă reprezintă.
Dacă n-ați văzut această atrocitate care reprezintă România, o puteți viziona aici:
Dacă n-ați văzut această atrocitate care reprezintă România, o puteți viziona aici:
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire