vineri, 25 martie 2022

Viața e mereu în altă parte

Viața adevărată se întâmplă în timp ce suntem atenți la alte lucruri, ceea ce e important are loc mereu când ne uităm în altă parte. 

Un eveniment trist, care s-a petrecut pe 16 februarie 2022 și care a trecut relativ neobservat, a fost moartea Cristinei Calderón, care a decedat la vârsta de 93 de ani. Tragic este faptul că această femeie era ultimul membru al poporului Yagán din Țara de Foc, ultima vorbitoare a limbii acestei națiuni dispărute. 
În timp ce oamenii par mai preocupați de meme cu pisici și de provocări pe TikTok, popoare întregi sunt împinse spre dispariție. 
Iată câteva lucruri la care cei mai mulți dintre noi nu se gândesc. În timp ce noi aruncăm mâncare la gunoi, conform datelor Programului Alimentar Mondial 690 de milioane de oameni la nivel global sunt subnutriți, aproape 8,9% din populația planetei nu au minimul de hrană necesară subzistenței.
În Republica Democratică Congo peste 21 de milioane de oameni se confruntă chiar acum cu foametea, inclusiv aproape patru milioane de copii cu vârsta sub cinci ani.
19 milioane de yemeniți suferă de foame, 4 milioane sunt strămutați pentru că o coaliție militară condusă de Arabia Saudită continuă să blocheze această țară.
După mai bine de 11 ani de conflict militar, condus de americani, de ruși sau de turci, în Siria sunt aproximativ 6,7 milioane de persoane strămutate în interior, iar alte 5,6 milioane sunt refugiați în străinătate și aproape 60% dintre sirieni sunt amenințați cu penuria de alimente.
În Afganistan au fost 2,8 milioane de refugiați în 2020 și sunt 3 milioane de copii suferind de malnutriție, în vreme ce 9 milioane de afgani sunt în pragul foametei.
În Etiopia sunt 4,2 milioane de oameni rămași fără locuințe, iar 1 milion sunt amenințați de foamete acută.
În Sudan sunt 8,2 milioane de oameni care ar putea să moară de foame în următoarele luni din cauza conflictului militar, iar 2 milioane de copii sunt înfometați chiar acum.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire